Választási információk / Kormányablakok nyitvatartása választások idején

Kormányablakok nyitvatartása választások idejénMint Ön előtt is ismert, az Európai Parlament magyarországi képviselőinek választását, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választását dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök úr 2024. június 9. napjára tűzte ki. A választások lebonyolításának alapvető feltétele, hogy a választásra jogosultak élni tudjanak választójogukkal, amelyet csak a jogszabályban előírtak szerinti érvényes okmányok birtokában tehetnek meg.

A korábbi évek tapasztalatai alapján sok esetben a választást megelőző napokban, vagy a választás napján derül ki, hogy a választópolgár nem rendelkezik a szükséges érvényes és megfelelő adattartalmú okmánnyal, ezért a választás eredményes lefolytatásának érdekében lehetőséget kell biztosítani arra, hogy a szavazáshoz szükséges érvényét vesztett okmány cserélhető, az elvesztett okmány pedig pótolható legyen.

A kormányablakok a választásokat megelőző időszakban prioritásként kezelik a személyazonosításra alkalmas okmányok ügyintézését, ezért 2024. június 8-án (szombaton) és 9-én (vasárnap) rendkívüli nyitvatartással állnak a választópolgárok rendelkezésére a választáshoz kapcsolódó egyes okmányok cseréjének és pótlásának ügyintézése céljából (ideiglenes személyazonosító igazolvány valamint, személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány kiállítása, elkészült okmányok átvétele ügytípusokban).
A rendkívüli nyitvatartás alatt az ügyintézés kizárólag a fent felsorolt ügyekre korlátozódik, egyéb ügyek intézésére nincsen mód.

A Kormányablakok nyitvatartási ideje a mellékletben letölthető:


 Csatolt fájl(ok):« Vissza az előző oldalra!

Vámoscsalád Községi Önkormányzat - Magyar